Yrkes­högskola

Yrkeshögskolans utbildningar möter arbetsmarknadens behov. Innehåll och inriktning på utbildningarna kan därför variera.

Yrkeshögskolan (YH) i Enköping har sin verksamhet på Linbanegatan 12. Där kan du bland annat studera till trädgårdsmästare samt ventilationsingenjör med inriktning styr- och reglerspecialist.

Vanliga frågor

Utbildningarna är eftergymnasiala och du utbildas för en tydlig yrkesroll. På yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Utbildningarna skräddarsys i nära samarbete med arbetslivet. Alla utbildningar är avgiftsfria och du har möjlighet att söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

De allra flesta utbildningar inom yrkeshögskolan är avgiftsfria. På alla utbildningar måste du betala för litteratur och annat studiematerial, precis som på en högskoleutbildning. Du har möjlighet att söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) när du studerar på yrkeshögskolan.

Alla, oavsett ålder, är välkomna att söka till en utbildning inom yrkeshögskolan. Däremot finns det åldersbestämmelser när det gäller studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

För att var behörig till en utbildning inom yrkeshögskolan måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå. Men reglerna är generösa och sökande med olika bakgrund har möjlighet att uppfylla behörighetskraven. På en del utbildningar finns det även krav på särskilda förkunskaper som varierar från utbildning till utbildning. Det kan till exempel handla om att du ska ha läst vissa kurser på gymnasiet eller ha viss arbetslivserfarenhet.

De flesta utbildningarna omfattar mellan ett och tre års heltidsstudier, men de kan vara från ett halvår långa och uppåt.

Fördjupning

Mer om yrkeshögskola på externa webbplatser

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?