Medborgarhuset Joar Blå

Joar Blå är kommunens kulturhus, där vi har både biograf och teater. Du kan också besöka vårt galleri "Konstfönster Joar".

Konstfönster Joar

Konstfönster Joar startades 2017 och är Enköpings kommuns galleri på Ågatan 29. Det är ett galleri i miniformat - med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt.

Utställningarna arrangeras av Upplevelseförvaltningen. Konstansvarig på enheten kultur och konst leder och administrerar projektet. De deltagande konstnärerna väljs av en curator.

Adress: Ågatan 29, 745 31 Enköping

Curatorperiod

En curatorperiod sträcker sig över ett år som delas upp i fem perioder om ca 10 veckor. Curatorn väljer fyra konstnärer som fördelas under året. Den första perioden öronmärks till att ställa ut curatorns/konstnärens egen konst. När curatoråret närmar sig sitt slut väljer curatorn en ny konstnär/curator som får ta över stafettpinnen och i sin tur fördela det kommande året på sig själv och fyra nya konstnärer.

Magnus Alexandersson curerar Konstfönster Joar april 2023-april 2023. Han ansvarar därmed för utställningarnas koncept och val av konstnärer.

Utställningar

 • Period 1: 7 april – 8 juni 2022
  Magnus Alexandersson
  Link
 • Period 2: 16 juni – 24 augusti 2022
  Christer Paleologos
  Silver och betong
 • Period 3: 1 september – 9 november 2022
  Niklas Karlsson
  Steg
 • Period 4: 17 november 2022 – 18 januari 2023
  Therese Enström
  Nebula
 • Period 5: 26 januari – 29 mars 2023
  Fredrik Nordin
  Subhorizon

Mer information om curatorn, utställningarna och varje enskild konstnär hittar du vid aktuell utställning samt i evenemangskalendern.

Boka lokaler på Joar Blå

Medborgarhuset i Enköpings kommun heter Joar Blå och är ett allaktivitetshus med lokaler för kulturverksamhet och möten. I huset finns teatersalong och biograf. Medborgarhuset ligger i anslutning till Enköpings bibliotek.

Dessa lokaler kan du boka via kommunens e-tjänst: