Badplatser

Till kommunens badplatser är alla välkomna för att få livskvalitet och en aktiv fritid under både sommaren och vintern.

Tack vare närheten till Mälaren kan du besöka flera strandbad för alla och njuta av sol och bad under sommaren. Det mest populära är Bredsandsbadet strax utanför staden.

Provtagning av vattenkvalitet och kontroll av algblomning sker under hela säsongen på alla badplatser som är öppna för alla. Toaletterna är öppna och soporna töms från juni till september.

På vintern plogas en del isar för skridskoåkare när isen är tillräckligt tjock.

Vanliga frågor

Alla kommunala badplatser i Enköping (Alstabadet, Bredsandsbadet, Enköpings simhall, Fjärdhundrabadet, Koffsan badplats och Nylada badplats) har tillgänglighetsanpassade toaletter.

På Fjärdhundrabadet finns även en tillgänglighetsanpassad dusch och Enköpings simhall har en bassänglift och rehabbassäng.

Vid Bredsandsbadet, Enköpings simhall och Fjärdhundrabadet finns parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer omfattar inte stränder. Däremot är det viktigt att hålla det rekommenderade avståndet på 2 meter till varandra även på badplatsen. Folkhälsomyndighetens bedömning är att bad i sig inte utgör en risk för smittspridning så länge avstånd hålls.

Mer information om coronaviruset

Vid strandbaden tas prover på vattnet tre gånger varje badsäsong.

Läs mer om läget på badplatserna

​Ja, cirka två mil utanför Enköping finns Fjärdhundrabadet som har tre tempererade bassänger. Där finns också kiosk, tennis- och beachvolleyplan, omklädningsrum, bastu och badvärdar.

Läs mer om Fjärdhundrabadet

Fördjupning

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?