Intervju | Nyfiken på

Hugo Lindmark, elever på el- och energiprogrammet.

Hur är att vara elev på el- och energiprogrammet?
– Det är en jättebra utbildning med ett skönt gäng elever och härligt avslappnade lärare som det är lätt att prata med. I början var det ganska mycket teoriplugg men ju fler grundläggande kunskaper om till exempel säkerhet och verktyg vi får desto mer praktiska övningar gör vi. Jag är en ganska praktisk kille så det passar mig perfekt, säger Hugo.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Att inte vara rädd för att göra fel! Det är faktiskt bättre att göra fel än rätt på gymnasiet för det lär vi oss mer av. Våra lärare uppmuntrar oss att våga prova och inte vara rädda för att misslyckas. I grundskolan var jag ganska tyst och ensam men när jag började på el- och enregiprogrammet pratade alla med alla och var med chillade så jag är mycket mer öppen och social nu, säger Hugo.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag har extremt många möjligheter i framtiden! Det här är en bransch som det är väldigt lätt att få jobb inom direkt efter gymnasiet. Jag kan börja jobba som lärling, vidareutbilda mig inom elektronik eller plugga vidare något helt annat, kanske på musikhögskola, säger Hugo.


Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Väljer du el- och energiprogrammet kommer du ha många möjligheter i framtiden. Här kommer du först att få lära dig alla viktiga grunder men sedan få göra många praktiska övningar. Jag kan verkligen rekommendera den här utbildningen, säger Hugo.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun