Intervju | Nyfiken på

Mariama Arafh, elev på naturvetenskapsprogrammet.

Hur är att vara elev på naturvetenskapsprogrammet?
– Det är fullt upp och väldigt intressant hela tiden. Jag älskar naturvetenskapliga ämnen och det känns jättebra att gå ett program där jag får koncentrera mig på dem. Det är inspirerande att äntligen vara i en miljö där mina klasskamrater är lika studiemotiverade som jag. Vi har mycket gemensamt och det gör att vi kommer närmare varandra, säger Mariama.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Samtidigt som jag har blivit mer målmedveten och ansvarsfull har jag också lärt mig vikten av att ha en bra balans i tillvaron. För att jag ska orka plugga hårt behöver jag också ta pauser och vila mellan varven. Det är viktigt att inte pressa sig själv för mycket, säger Mariama.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag vill bli läkare. Därför siktar jag på att göra högskoleprovet några gånger efter gymnasiet och sedan söka till läkarlinjen. Om det inte går har jag en fantastisk bred och mångsidig utbildning i ryggen oavsett vad jag vill göra, säger Mariama.


Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Är du intresserad av naturvetenskapliga ämnen och är beredd att ta ansvar över dina studier ska du inte tveka på att välja natur. Lärarna är väldigt snälla och hjälpsamma. Vi har väldigt bra gemenskap mellan eleverna på programmet och här kommer du garanterat att lära dig mycket och ha roligt samtidigt, säger Mariama.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun