Här kan du hitta information om din utbildning. Mer viktig information och dina digitala kurs- och klassrum finns i Teams.
Microsoft Teams är den plattform där vi kommunicerar med varandra. Din klass och varje kurs du läser har ett eget team där du når lärare och elever i gruppen. Det finns även ett team för alla elever på skolan, Team Westerlundska gymnasiet. I det teamet lägger vi ut nyheter som rör alla elever, har filarkiv med bland annat blanketter och har samlad information om prövningar med mera. I Teams finns också en chat som du kan använda för att nå lärare och elever.
I skolans bibliotek jobbar en bibliotekarie som kan hjälpa dig att hitta information till dina skoluppgifter. Här kan du låna böcker på flera olika språk.
I bokhyllorna står både skönlitteratur och facklitteratur. Biblioteket är tillgängligt under hela skoldagen.
Skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog arbetar tillsammans i ett elevhälsoteam. Teamet ska vara hälsofrämjande och förebyggande, främja elevernas lärande, utveckling och hälsa samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.
Under första läsåret erbjuds du som elev ett hälsobesök som omfattar ett samtal som fokuserar på kroppslig och mental hälsa samt skol- och fritidssituationen. Vid samma tillfälle ges också information om sex och samlevnad, skydd mot könssjukdomar och oönskade graviditeter.
För elever på vissa yrkesprogram erbjuds riktad hälsokontroll/undersökning utifrån yrkesmedicinska perspektiv. Hörselkontroll erbjuds elever på fordonsprogrammet, byggprogrammet och estetiska programmet musikinriktning.
Du bokar besök hos skolsköterskan via Teams-chatten, mejl eller sms.
Sandbrogatan 2, hus D.
Skolan har tillgång till skolläkare fyra timmar per månad för elever med skolrelaterade problem. Tid hos skolläkaren bokas via skolsköterskan.
Skolkuratorerna är Westerlundska gymnasiets experter i sociala frågor. Kuratorerna kan hjälpa dig som är elev eller förälder angående olika slags problem.
Sandbrogatan 2, hus D.
Skolpsykologen arbetar med eleven i fokus och på uppdrag från rektor. Huvudsakliga arbetsuppgifter är handledning/konsultation, fortbildningsinsatser, utredningar samt rådgivning/samtal i skolrelaterade frågeställningar.
Sandbrogatan 2, hus D.
Behöver du någon att prata av dig med?
I skolan finns både elever och personal som är allergiska mot till exempel parfym, nötter, pälsdjur och citrusfrukter. Därför har vi tagit fram och spridit en lista över saker vi uppmanar alla i skolan att tänka på:
Som elev på Westerlundska gymnasiet har du rätt till inflytande över din utbildning och din arbetsmiljö.
Elevinflytande över undervisningen kan bland annat handla om:
Är du över 18 år anmäler du själv din frånvaro varje dag du är frånvarande. Frånvaroanmälan ska komma in senast klockan 08.45. Du kan anmäla på två sätt. Antingen genom Haldor-appen eller genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare.
Telefon: 0171-62 50 20
Är klockan efter 08.45 kan frånvaroanmälan endast göras via telefon annars riskerar eleven att få ogiltig frånvaro.
Är du över 18 år och elev på ett introduktionsprogram (IM) ska du istället anmäla din frånvaro på ett anna telefonnummer.
Telefon: 0171-62 53 01
Du har rätt till stöd för att klara dina studier. I första hand ges stöd i den vanliga undervisningen av ordinarie lärare. Denna typ av stöd kallas extra anpassningar och kan bestå av extra tydliga instruktioner, anpassade redovisningssituationer eller stöd av digital teknik.
På Westerlundska gymnasiet har du även möjlighet att få särskilt stöd. Särskilt stöd är en mer omfattande och varaktig insats som föregås av en pedagogisk utredning och ett beslut av programrektor. Särskilt stöd kan bestå av stöttning av speciallärare under en längre tid.
Skolan har tre studior där du kan få handledning och stöttning av oss som arbetar inom pedagogiskt stöd. I en av skolans studior har personalen fördjupade kunskaper inom autismspektrumtillstånd. Alla våra studior erbjuder en lugn miljö och här möter du specialpedagoger, speciallärare och pedagoger med lång erfarenhet av arbete med elever i behov av stöd.
C-Studion finns i sal C103, D-Studion finns i sal D205 och Studio Fenix finns i D204.
E-post: lotta.sainio@enkoping.se, specialpedagog
E-post: kajsa.ekholm@enkoping.se, speciallärare
E-post: mats.bergqvist@enkoping.se, specialpedagog
E-post: ninni.bremfors@enkoping.se, pedagogisk assistent
E-post: kerstin.wennman@enkoping.se, lärare i matematik
E-post: carina.ljunqvist@enkoping.se, specialpedagog
E-post: linda.mahlberg@enkoping.se, pedagogisk assistent
Westerlundska gymnasiets Studio Fenix erbjuder stöd för dig med autismspektrumtillstånd. Stödverksamheten är mycket flexibel och anpassas individuellt efter dina behov. Med den här blanketten kan du ansöka till Studio Fenix.
Fyll i blanketten och skicka den per post till:
Studio Fenix
Westerlundska gymnasiet
Box 915
745 25 Enköping
Har du betyget F i någon kurs kan du under gymnasietiden göra en prövning för ett högre betyg.
Anmälningsblanketten finns att hämta på den här sidan och i receptionen. Blanketten lämnar du in när du anmäler dig i receptionen. Mer information om prövning hittar du i Team Westerlundska gymnasiet.
Vekomenyn finns att se i appen "Din skolmat"
Måndag-fredag klockan 11.15-13.00
Adress: Sandbrogatan 2, hus E
Om du är i behov av specialkost ska det anmälas till Magnus Karlsson.
E-post: magnus.karlsson.b@enkoping.se
Varje program har en egen studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig att göra genomtänkta val inom gymnasieskolan och till studier eller arbete efter avslutat program.
Att välja fortsatta studier och yrke är en process som tar tid och därför är det bra att gå till din studie- och yrkesvägledare för att ställa frågor och diskutera olika val, exempelvis val av kurser eller inriktning på programmet, som har betydelse inför framtiden. Under dina år på skolan kommer du att få möjlighet att öka din kunskap om dig själv samt om olika alternativ till yrke och utbildning genom att du bland annat får information och delta i aktiviteter enskilt och i grupp, göra studiebesök och besöka mässor.
Vi finns tillgängliga på skolan, men även digitalt. Det går att boka tid och ställa frågor via teams eller mail. Alla frågor och funderingar välkomnas!